مراسم افتتاحیه بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک که به اختصار الکامپ نامیده میشود، امروز ۹ تیر ماه 1403 با حضور عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و فعالان و متخصصان این حوزه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
حدود۵۰۰ شرکت خصوصی و استارتاپی آخرین دستاوردها، خدمات و توانمندیهای خود در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را از امروز 8 تیرماه 1403 تا ۱۲ تیرماه 1403 در معرض بازدید مخاطبان، متخصصان و علاقه مندان به این حوزه قرار دادهاند.
گفتنی است این رویداد نمایشگاهی امسال با شعار «همه با هم برای اقتصاد دیجیتال» برگزار میشود.
دبیر الکامپ ۱۴۰۳، با اشاره به بخشهای مختلف این نمایشگاه گفت: علاوه بر بخشهای متنوعی که سالهای گذشته در الکامپ حضور داشتند، امسال با دو بخش جدید الکام کامرس و الکام اینشورنس، تلاش مضاعفی برای افزایش محتوای نمایشگاه بیست و هفتم صورت گرفته است.
«رضا حیدری» در نشست خبری نمایشگاه الکامپ که در محل سازمان نظام صنفی رایانهای تهران برگزار شد افزود: حدود ۵۰۰ شرکت خصوصی و استارتاپی در الکامپ بیست و هفتم حضور دارند و از کشورهایی مانند فرانسه، روسیه، آلمان، ژاپن، ترکیه و کره جنوبی نیز نمایندگانی محصولات این کشورها را به نمایش میگذارند.
وی با معرفی بخشهای مختلف نمایشگاه امسال گفت: علاوه بر حضور شرکتهای مهم و اصلی بازار ICT در پانزده سالن نمایشگاه، در بخشهای جانبی و مهم الکامپ مانند «الکاماستارز»، «الکامپیچ»، «تینواستارز»، «توانتک»، «الکامتاکز» فعالیتهای متنوعی ارائه خواهد شد.
بازگشت الکاماستارز پس از ۴ سال
«آرش برهمند»، مدیر الکاماستارز، با یادآوری بازگشت این بخش به الکامپ پس از یک وقفه چهارساله، گفت کانترهای استارتاپی هم امسال به الکامپ برگشتهاند. الکاماستارز امسال با حدود صد تیم همکاری میکند. برهمند تصریح کرد: الکاماستارز در وهله اول یک رویداد انگیزشی و آموزشی است و تلاش دارد به شرکتهای نوپا برای حضور در عرصه بازار کمک کند.
نقش محوری زنان و غیرتهرانیها در الکامپیچ
«مهدی نیازی»، مدیر بخش «الکامپیچ» این نمایشگاه، از قرار گرفتن فضایی مشابه فضای ارائه به سرمایهگذاران در این بخش خبر داد. او افزود: سؤالات و معیارهایی برای پذیرش این ایدهها در نظر گرفته شده است. امسال دو محور اصلی در الکامپیچ داریم. یکی فعالیت خارج از مرکز است که برای استارتاپها و تیمهای خارج از تهران این ظرفیت ویژه را در نظر گرفتهایم تا بتوانند حضور پررنگتری داشته باشند. محور دیگر، حضور بانوان روی استیج است. به گفته نیازی، عمده فعالیت مدیریت الکامپیچ خارج از تهران انجام میشود و علاوهبرآن، تیمهای بیشتری نسبت به دورههای قبل از استانهای دیگر دعوت شدهاند. در زمان برگزاری این رویداد، داوران به ارزیابی تیمهای استارتاپی میپردازند. استارتاپهای برتر نیز هدایایی دریافت میکنند.
فضای الکامپ برای حضور معلولان متناسبسازی شده است
«آنت میناسیان»، مدیرعامل مجتمع آموزشی نیکوکاری «رعد»، درباره ایده بخش «توانتک» توضیح داد: ایده توانتک پرداختن به این موضوع است که تکنولوژی و دنیای فناوری چه تأثیری بر زندگی معلولان دارد. او از کسبوکارهایی که به دسترسیپذیرکردن خدماتشان پرداختهاند و کسبوکارهایی که چنین قابلیتهایی ندارند، خواست برای دریافت مشاوره و ایده به غرفه توانتک سر بزنند.
او با اشاره به آمار جهانی ۱۰ تا ۱۵ درصدی جمعیت معلولان، ابراز امیدواری کرد که فضای فیزیکی الکامپ برای حضور معلولان متناسبسازی شود.
تینواستارز آنلاین هم برگزار میشود
«مشکات اسدی»، مدیر بخش تینواستارز الکامپ، با اشاره به حضور تینواستارز در الکامپ از سال ۱۳۹۸، گفت: «تینواستارز از روز اول با مسئولیت اجتماعی افراد شکل گرفته و رشد کرده است. در تینواستارز ۱۴۰۳ هم منتورها و داورها در راستای مسئولیت اجتماعیشان فعالیت میکنند.»
او درباره فرآیند پذیرش تیمها در این رویداد گفت: «ایدههای دانشآموزی به محض ثبتنام نمیتوانند در غرفهها حاضر شوند و باید یک فرآیند منتورینگ حداقل یکماهه را بگذرانند و درحالحاضر ۲۰ تیم اعلام آمادگی کردهاند که از پنجم تیر فرآیند منتورینگ فشرده آنها برگزار میشود. حدود ۳۵ منتور و داور در این فرآیند درگیر همراهی با این تیمها هستند.»به گفته اسدی، تینواستارز امسال بهصورت آنلاین نیز برگزار میشود.