علی مؤمن حجازی امروز در آیین افتتاح پروژه‌های هوشمندسازی فرآیندهای آتش‌نشانی قم همزمان با دهه امامت و ولایت و برگزاری چهارمین گام افتتاح، بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۱۹۸ پروژه شهری در سال ۱۴۰۳ در طرح بزرگ “قم در مسیر تحول”، اظهار کرد: وظیفه سازمان فناوری اطلاعات، الکترونیکی کردن و هوشمندسازی تمام خدماتی بوده که توسط شهرداری به شهروندان ارائه می‌شود.

وی با اشاره به افتتاح ساختمان مرکز فرماندهی آتش‌نشانی قم افزود: با انتقال مرکز فرماندهی آتش‌نشانی قم به بلوار پیامبر اعظم (ص) ایجاد بستر ارتباطی مجموعه برای بسیار مهم بود؛ بنابراین یکی از اقداماتی که سازمان فناوری اطلاعات انجام داد، ارتباط فیبر نوری ساختمان مرکزی آتش‌نشانی قم با ۷۰۰ متر حفاری بود.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم خاطرنشان کرد: به‌موازات این اقدام و به‌دلیل اهمیت ارتباط در مجموعه آتش‌نشانی، ارتباطات رادیویی هم برای این ساختمان برقرار شد تا افزایش کارآمدی و تاب‌آوری ارتباطی در این مجموعه رقم بخورد.

مؤمن حجازی با اشاره به تحول در زیرساخت‌های ارتباطی آتش‌نشانی قم ازجمله بی‌سیم‌ها و دیگر تجهیزات ارتباطی اضافه کرد: مهاجرت از زیرساخت آنالوگ به دیجیتال قابلیت‌های ارتباطی آتش‌نشانی قم را ارتقا داده و افزایش کیفیت ارتباطی ازجمله دستاوردهای آن است.

وی اضافه کرد: ۱۵۰ دستگاه بی‌سیم و سه ایستگاه تکرارکننده فرکانس‌ها ازجمله زیرساخت‌هایی است که برای ارتقای ایمنی شهری و افزایش ضریب پوشش سیستم ارتباطی آتش‌نشانی قم تأمین‌شده است.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با اشاره به احداث مرکز تماس آتش‌نشانی تأکید کرد: این مرکز تماس از طریق فناوری مبتنی‌بر سیستم شبکه‌ای استقرار پیدا کرده است و علاوه‌بر ظرفیت ذخیره‌سازی بالاتر، ظرفیت تعداد تماس‌های هم‌زمان بالاتری نیز دارد.

مؤمن حجازی اضافه کرد: امکان جابه‌جایی خطوط میان ساختمان‌های مختلف و ارتقای تاب‌آوری سیستم ارتباطی در کنار اتصال به سامانه نرم‌افزاری آتش‌نشانی اتفاقات بزرگ در این حوزه است.

وی ادامه داد: طراحی سامانه جدید ارتباطی آتش‌نشانی بر اساس نیازمندی‌های این سازمان انجام شد و امکان مدیریت عملیات بر اساس نقشه شهر در این ساختار تعریف‌شده است.

مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم با اشاره به ایجاد امکان تشخیص موقعیت مکانی تماس‌گیرنده به مرکز تماس آتش‌نشانی قم اظهار کرد: فناوری ارتباطی که در این زمینه به کار گرفته‌شده یک تکنولوژی امن و پایدار است.

مؤمن حجازی خاطرنشان کرد: تأمین خودروی ارتباط سیار و تأمین تجهیزات شبکه‌ای و تلفنی با قابلیت انتقال تماس‌ها در این خودرو ازجمله اقداماتی است که به‌تازگی رقم خورده است.

وی گفت: ۱۵۴ میلیارد ریال اعتباری است که در پروژه‌ها هزینه شده است و برای انجام آن ۶۰۰ نفر ساعت تحلیل سیستم و ۵۰۰ نفر ساعت اجرا داشتیم.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: نخستین طرح جامع مکان‌یابی تماس‌گیرندگان با سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم در جهت ارتقاء زیرساخت‌های ایمنی شهر هوشمند به بهره‌برداری رسید.

مهدی اصفهانیان مقدم امروز در حاشیه آیین افتتاح پروژه‌های هوشمندسازی فرآیندهای آتش‌نشانی قم همزمان با دهه امامت و ولایت و برگزاری چهارمین گام افتتاح، بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۱۹۸ پروژه شهری در سال ۱۴۰۳ در طرح بزرگ “قم در مسیر تحول”،اظهار داشت: در راستای افزایش ضریب ایمنی شهر و ارتقای زیرساخت‌های شهر هوشمند در سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی قم اجرای ۷ طرح و اقدام در این راستا اجرا شد.

به گفته وی، اتصال ستاد فرماندهی سازمان آتش‌نشانی به فیبر نوری، بهره‌برداری از نرم‌افزار دریافت موقعیت مکانی تماس‌گیرندگان با سازمان آتش‌نشانی اعم از تلفن ثابت و همراه، تجهیز خودروی فرماندهی سیار آتش‌نشانی جهت استفاده در شرایط خاص بحرانی و اضطراری و حتی اعزام به شهرهای معین و خارج از شهر، تأمین و نصب و راه‌اندازی زیرساخت‌های جدید شبکه رادیویی بخشی از طرح‌های بهره‌برداری رسیده در سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی قم است.

معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری قم همچنین از خرید نخستین خودروی CBRNE  (اطفای حریق مواد شیمیایی) در سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری قم جهت استفاده در حوادث شیمیایی، زمینی، پرتویی، هسته‌ای، انفجاری و بیولوژیکی بااعتباری بالغ‌بر ۲۵۰ میلیارد ریال به انضمام تجهیزات پیشرفته حفاظت فردی در این خودرو مذکور خبر داد و عنوان کرد: استفاده از این خودرو به انضمام تجهیزات پیشرفته حفاظت فردی نقش بسیار مهمی در امدادرسانی حوادث مذکور و حفاظت جان امدادگران و مصدومان می‌تواند داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *