مقدمه
امروزه، هر کدام از ما به طور گستردهای با مفهوم شهر هوشمند درگیر هستیم. این مفهوم که از حدود سه دهه پیش وارد زندگی ما شده است، نمادی از نوآوری، پیشرفت فناوری و توسعه پایدار در حوزه مدیریت شهری است. رتبهبندی شهرهای هوشمند آسیا یکی از راهکارهای تسریع تحقق شهر هوشمند در آسیا است.
شهرهای آسیایی همچون سایر شهرهای دنیا، در راه تبدیلشدن به مراکزی هوشمند، پویا و بسیار پیشرفتهاند. این شهرها، با استفاده از فناوریهای نوین و رویکردهای نوآورانه در مدیریت و ساختار شهری، سعی در بهبود کیفیت زندگی شهروندان و ارتقا سطح خدمات شهری دارند.
“رتبهبندی شهرهای هوشمند آسیا” که به پیشنهاد آقای امین قریبی (عضو کمیته شهرهای هوشمند و نوآور مجمع شهرداران آسیایی) شکل گرفته است، یکی از مهمترین و بنیادیترین فرآیندهای تسریع در تحقق شهرهای هوشمند آسیایی است. در واقع با ارزیابی و شناسایی وضع موجود اقدامات انجام شده در شهرها و همچنین چالشها، فرصتها و پتانسیلهای هر شهر و جامعه، می توان
به شناخت عمیقتری از پیشرفت و توسعه شهرهای هوشمند در منطقه آسیا دست پیدا کرد و بر اساس این شناخت و رتبهبندی انجام شده بین شهرهای هوشمند آسیایی، برنامههای تعالی جهت ارتقای جایگاه و بهبود کیفیت زندگی در ابعاد مختلفی همچون حملونقل، بهداشت و سلامت، انرژی، محیطزیست، گردشگری، اقتصاد و سایر ابعاد به شهرها پیشنهاد داد.
در این مسیر، حضور و همراهی بازیگران و ذینفعان در نقشهای مختلفی همچون سرمایهگذار، پیمانکار، مشاور و شرکتهای استارتاپی، دانشبنیان و نوآور بسیار مهم و کلیدی است.
پنل “رتبهبندی شهرهای هوشمند آسیا” بهعنوان آغاز مسیر تسریع تحقق شهر هوشمند در آسیا و کمک به شهرهای آسیایی جهت ارتقای کیفیت زندگی و ارتقا رتبه در ابعاد بینالمللی توسط مجمع شهرداران آسیایی و با حضور نمایندگان ریاستجمهوری ایران، هلدینگ فناپ، دانشگاه امیرکبیر، یونسکو، چند مؤسسه مالی و بانکی داخلی و خارجی و همچنین نمایندگان کشور تاجیکستان، ترکیه و نمایندگان اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU)، برنامه جهانی اتحاد شهرهای هوشمند پایدار (U4SSC) و سازمان جهانی شهرهای پایدار هوشمند (WeGO) در تاریخ 21 اسفندماه 1402 برنامهریزی شده است.
همچنین پس از این پنل، شهرهای منتخب (20 شهر از آسیا در فاز اول) مورد ارزیابی و رتبهبندی قرار خواهند گرفت و با همکاری بازیگران و ذی نفعان، پروژه های شهر هوشمند در شهرهای آسیایی عملیاتی خواهد شد.
سخنرانان
عزیزانی که در این رویداد حضور دارند:
۱- نماینده شهر دوشنبه از کشور تاجیکستان
۲- نماینده شهر مرسین از کشور ترکیه
۳- رئیس و نمایندگان U4SSC و ITU از سوئیس
۴- نماینده WeGO از کرهجنوبی
۵- آقای دکتر علیاکبر جلالی (رئیس کرسی یونسکو در آموزش و یادگیری الکترونیکی، استاد دانشگاه مریلند و #پدر_فناوری_اطلاعات_ایران)
۶- آقای دکتر شهاب جوانمردی (مدیرعامل هلدینگ فناپ)
۷- آقای دکتر علی نوری (مدیر عامل هلدینگ فناوری اطلاعات بانک شهر)
۸- آقای دکتر محمد مهدی کلانتر هرمزی (معاون فناوری اطلاعات و ارتباطات مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری)
۹- آقای دکتر فرهنگ فصیحی (رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه امیر کبیر)
۱۰- آقای دکتر محمد فرجود (مدیرعامل هلدینگ فناوری و نوآوری بانک تجارت (تفتا))
۱۱- امین قریبی (مدیر پروژههای شهر هوشمند فناپ (مرکز تحول دیجیتال) و عضو کمیتههای شهرهای هوشمند و نوآور مجمع شهرداران آسیایی)
۱۲- و برخی نمایندگان شهرداریها
با هم همراه باشید تا در سفری، به تسریع تحقق شهرهای هوشمند آسیا و ارتقای جایگاه آسیا در جهان بپردازیم.