‌#ابوظبی و #دبی برای نخستین بار در بین ۱۰ شهر برتر هوشمند جهان قرار گرفتند!

حدود چند ساعت پیش، گزارش سالانه #رتبه_بندی_شهرهای_هوشمند_جهان در سال 2025 توسط IMD سوئیس منتشر شده که سالانه شهرهای جهان رو از ابعاد مختلف هوشمندی بررسی و ارزیابی می‌کند.
این گزارش نشان می‌دهد که نبود مسکن مقرون‌به‌صرفه، چالشی مشترک میان این شهرها هست.
در ۱۱۰ شهر از ۱۴۶ شهر جهان که در این رتبه‌بندی بررسی شده‌اند، دست‌کم نیمی از پاسخ‌دهندگان، «مسکن مقرون‌به‌صرفه» را به عنوان اولویت مطرح کرده‌اند.
آقای Arturo Bris، مدیر World Competitiveness Center (WCC) می‌گوید: «دسترسی به مسکن، یک مسئله جهانی است که تحت تأثیر سه عامل اصلی قرار دارد: مهاجرت و جابه‌جایی جمعیت که عرضه مسکن مقرون‌به‌صرفه را کاهش می‌دهد، افزایش عمومی قیمت‌ها و افزایش قیمت برخی کالاهای کلیدی».
بحران مسکن در شهرهای متنوعی چون دوبلین، ونکوور و دبی احساس می‌شود. در این شهرها، ۸۰ تا ۹۰ درصد از پاسخ‌دهندگان نظرسنجی شاخص‌های ارزیابی شهرهای هوشمند، مسکن مقرون‌به‌صرفه را به عنوان یک اولویت جدی عنوان کرده‌اند.
بریس اضافه می‌کند: «ما دریافتیم که این پدیده جهانی حتی در شهرهای توسعه‌یافته‌ای مانند سنگاپور و لوزان نیز کاملاً مشهود است».
جای درست، زمان درست – و اندازه درست هم مهم است
آقای Christos Cabolis، اقتصاددان ارشد WCC می‌گوید: «در نهایت، شهرهای هوشمند واقعی، توازنی دقیق میان محدودیت‌ها و فرصت‌ها در محیط شهری خاص خود برقرار می‌کنند».
در این رتبه‌بندی، #زوریخ در جایگاه نخست قرار گرفت، پس از آن #اسلو و سپس #ژنو.

آقای William Milner، می‌گوید: «این سه شهر برتر، تمامی امکانات موردنیاز شهروندان برای یک زندگی با کیفیت را ارائه می‌دهند، بدون آن‌که دچار مشکلات با مقیاس بزرگ مانند ازدحام در حمل‌ونقل عمومی یا آلودگی، شوند».

او ادامه می‌دهد: «این موقعیت استثنایی به خاطر اندازه‌شان و همچنین اقتصادهای خاص‌شان به دست آمده؛ #نفت در مورد نروژ، و #صادرات با ارزش افزوده بالا در مورد سوئیس».
کابولیس می‌گوید: «با نگاهی به سه شهر نخست، ممکن است تصور کنیم فرمول شهر هوشمند عبارت است از: اندازه کوچک + استقلال جغرافیایی + #تاب_آوری در تجارت. اما این ساده‌سازی، اشتباه هست و فرمول شهر هوشمند بسیار پیچیده‌تر است. بسیاری از شهرهای کوچک توانایی همچین دستاوردهایی ندارند».

او ادامه می‌دهد: «درس اصلی از زوریخ، اسلو و ژنو این است که شهرهای هوشمند برتر، بر پایه‌های #کیفیت_زندگی، #پایداری و #حکمرانی_خوب ساخته می‌شوند، و از #فناوری به عنوان ابزاری برای بهبود این جنبه‌ها و توانمندسازی #شهروندان استفاده می‌کنند».
با این حال، ۱۰ شهر برتر در یک ویژگی مشترک هستند: ارائه خدمات و زیرساخت‌های با کیفیت بالا که پایه رضایت شهروندان را تشکیل می‌دهد.
شهرهای تازه وارد در سال ۲۰۲۵ شامل العلا (عربستان سعودی)، آستانه (قزاقستان)، کاراکاس (ونزوئلا)، کویت (کویت)، منامه (بحرین) و سن‌خوان (پورتوریکو) هستند.

نکته مهم این گزارش سعود 8 پله‌ای دبی از رتبه 12 در سال 2024، به رتبه 4 در سال 2025 و همچنین سعود 5 پله‌ای ابوظبی از رتبه 10 در سال 2024، به رتبه 5 در سال 2025 هست.
در پست‌های بعدی به تجربه دبی و ابوظبی اشاره خواهم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *